Az intimtölcsér szivárgásának lehetséges okai

Az intimtölcsér szivárgásának lehetséges okai

Minden használónál előjön, hiszen ennél a pontnál sokan feladják a tölcsér használatát, mert szivárog. De a “tanulmányaim”, a számtalan átolvasott fórum és a saját tapasztalatom is azt mondatja velem, hogy a szivárgás egyértelmű oka az ha nincs a megfelelően a helyén. Ez a leggyakoribb probléma, mégis 4 (+1) okra vezethető vissza (általában és szerintem :-) ) 1. Felhelyezés után nem nyílik ki a tölcsér. A kinyílást könnyen ellenőrizheted, ha behelyezés után végigsimogatod, körbetapintod a tölcsér peremét. Ha valóban nem nyílt ki, akkor nem kell kivenned

, hanem a szára segítségével forgasd meg a tölcsért, ami így kipattan. (Kezdőknek mondom, hogy ez a pattanás nem egy medicinlabda találattal egyenértékű. Csak egy apró pöccenés érezhető ebből.) Ha erősebb a hüvelyfalad vagy valaha végeztél intimtornát, akkor az ott tanult mozdulatokat alkalmazva is elősegítheted a kinyílást. Egyébként gyorsan megszerzed a rutint, ne izgulj. :-) 2. Kipróbáltam több hajtogatási módot és felhelyezési pozíciót, de most nem írom le mindet. Nekem a legszimpatikusabb az elején a guggolós módszer volt, de bizony szivárogtam vele. Akkor még azt hittem ez normális (mármint a szivárgás) és nem is volt zavaró mennyiség, így nem törődtem sokat vele. Viszont nem hagyott nyugodni a dolog, olvastam, olvastam és a logika is azt mondja, hogy mivel vákuummal tapad fel, így nem szivároghat. Gondolom valahogy félrebillent. Szóval pozíciót váltottam. Most a síelő pozíciót alkalmazom és nem teszem fel mélyre a tölcsért (amúgy sem kell) és így már egyáltalán nem szivárog. Még egy gyors ellenőrzés, hogy tuti nyitva van és mehetek a dolgomra. :-) Más a “kádas-féllábasra” esküszik, de tényleg neked kell ezt kitapasztalnod. Bocs, ebben nem tudok segíteni. 3. Amikor kiveszed a tölcsért, kiöntöd és elöblíted, addig is folyik le a hüvelyedbe menstruációs folyadék. Ami persze a tölcsér visszahelyezése után kifolyhat. Ez nem igazi szivárgás és könnyű orvosolni. Egyszerűen a tölcsér behelyezése után WC papírral töröld meg (magad) vagy zuhany alatt öblítsd le magad. Így egyúttal a tölcsér öblítését is elintézheted. :-) 4. Ugye mindenki más. Máshogy süt-főz, más ízeket szeret, más a napi rutin. Én egyféleképpen hajtom a tölcsért és ez bevált nekem, mert könnyű a felhelyezés és nincs szivárgás. Ha egy hajtogatási mód használatával gyakran előfordul hogy nem nyílik ki a tölcsér és melléfolyik, akkor próbálj ki egy másik technikát. Egy kis segítség:

 Tölcsér hajtogatási módok

5. Ritkán, de előfordul, hogy a tölcsér nem körbe a hüvely falának támaszkodik, hanem ferdén van. Ilyenkor egyik oldalon a hüvely falán van a pereme, a másik oldalon a méhszájnak tapad. A menstruáció alatt a méhszáj alacsonyabban van, így megtörténhet, hogy nem a tölcsérbe, hanem mellette folyik ki a menstruáció. Még egy fontos dolog! Ne felejtsd el, hogy a hüvelyednek van egy természetes íve, így amikor felteszed a tölcsért a szára ne merőlegesen lógjon kifelé, hanem kicsit ferdén. Mert ha merőleges, akkor mellette kifolyik a vér.   Nagyon remélem, hogy hasznosnak találtad ezt a kis összefoglalót és ha szívesen olvasnál még bővebben a tölcsérről, akkor érdemes feliratkoznod a hírlevelemre. Kattints ide:

Név*
Email*

  Ha írnál nekem, ide írj: info@intimtitok.hu   Kellemes napot kívánok! Sohan Zsuzsi